2018 – 2019 Süper Lig Şampiyonu Hangi Takım Oldu?

2018 – 2019 Süper Lig Şampiyonu Hangi Takım Oldu?

Süper lig 2018 – 2019 sezonda müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Ligin ilk yarısından bu yana büyük bir çekişme içerisinde geçen sezonda 33. haftaya kadar hangi takımın şampiyon olacağı merakla bekleniyordu. 33. haftada oynan Başakşehir ve Galatasaray arasında oynanan maç 2018 – 2019 süper lig şampiyonu hangi takım oldu? sorusunun cevabını futbol takipçilerine verdi.

Süper Lig Şampiyonu Takım

Süper Lig’de bu sezon 33. haftada şampiyon ilan edildi. Başakşehir ve Galatasaray arasında oynanan maçı Galatasaray ekibi 2-1 kazarak şampiyonluğunu ilan etti. Bu maç süper ligte hangi takımın şampiyon olacağını belirleyecek idi. Süper Lig’de 33. haftaya kadar liderlik koltuğunda Başakşehir Spor Kulübü bulunuyordu. Galatasaray ligin ikinci yarısında neredeyse maç kaybetmedi. Galatasaray’ın sürekli puan aldığı ligin ikinci yarısında Başakşehir ise düşüşe geçti. Galatasaray, Başakşehir Spor Kulübünün puan kaybettiği bütün haftalarda puan kazanmayı başardı.

Durum böyle olunca Galatasaray ligin zirvesinde bulunan ekip ile puan farkını giderek kapatmayı başardı. 33. haftaya girdiğimizde 2018 – 2019 süper lig şampiyonu hangi takım oldu sorusuna kesin bir cevap verilecekti. Hem Başakşehir Spor Kulübü hem de Galatasaray bu ligin bitimine bir maç kala puanları eşitledi. Süper ligin bitimine bir hafta kala iki takım arasında oynanacak mücadele şampiyonu belirleyecekti. Oynanan mücadele Başakşehir, Galatasaray’a 3 puanı bırakınca henüz lig bitmeden Galatasaray şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.

Şampiyonluk Kutlamaları

Lefter Küçükandonyadis Sezonu olarak adlandırılan bu sezonda, 2018 – 2019 süper lig şampiyonu kim oldu sorusunun cevabı Galatasaray Spor Kulübü olarak belirlendi. Galatasaray şampiyonluğunu henüz lig bitmeden ilan etmiştir. Bu yüzden şampiyonluk kutlamalarının son hafta da yapılacağı kulüp tarafından bildirildi. Buna göre 25 Mayıs tarihinde Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de şampiyonluk kutlamaları yapması beklenmektedir.

Puan Farkı

33. haftada oynanan Galatasaray – Başakşehir mücadelesinde, Galatasaray 3 puan farkla öne geçmiş idi. Bu noktada 2018 – 2019 süper lig şampiyonu hangi takım oldu konusunda puan farkları çok önemli olmadı. Çünkü Ligin son haftasında oynanan maçlarda Galatasaray’ın mağlup olması ve Başakşehir’in berabere kalması ile bu fark 2 puana düştü. Ancak son hafta mücadelelerinden önce son haftada sonuç ne olursa olsun Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.

Yorum yapın