2019 Şampiyonlar Ligi Kazananı Kim Oldu

2019 Şampiyonlar Ligi Kazananı Kim Oldu

Bilindiği gibi şampiyonlar ligi dünyanın pek çok yerindeki futbol severler tarafından takip edilen en prestijli futbol organizasyonlarından birisidir. Şampiyonlar ligi her yıl UEFA tarafından düzenleniyor ve turnuvada Avrupa’nın her ülkesinden şampiyon takımlar yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi Hakkında

UEFA tarafından organize edilen şampiyonlar ligine Avrupa liglerinde yer alan takımlar katılabiliyor. Uzun bir mazisi olan bu lige katılabilmek için bazı kriterler söz konusu. UEFA tarafından belirlenen kurallara göre her ligten en fazla dört takım bu organizasyonda yer alabiliyor. Şampiyonlar liginde yer alabilmek için ülkelerin puan durumları dikkate alınmaktadır. Bir ülkenin UEFA puanı ne kadar yüksek ise o kadar da takıma bu ligte yer veriliyor.

Mesela İngiltere liginden her yıl dört takımın bu ligte oynama şansı bulunmaktadır. İlk iki takım doğrudan şampiyonlar liginde oynama hakkı elde ederken diğer takımlarda eleme oynayarak lige katılım sağlayabilmektedir. Ülke puanı düşük olan ülkelerde ise kendi ligini birinci olarak tamamlayan takım eleme oynamadan şampiyonlar ligine dahil olabilir.

Kendi ligini ikinci sırada tamamlayan takım ise eleme oynayarak bu ligte oynama fırsatı elde edebilmektedir. Ayrıca UEFA’nın başka bir organizasyonu olan Avrupa Lig şampiyonluğunu elde etmiş olan takım da doğrudan şampiyonlar liginde oynama fırsatı elde edebilmektedir. Futbol severler 2019 şampiyonlar ligi kazananı kim oldu diye baktıklarında şampiyon İngiltere liginden çıkmıştır.

2019 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu

Bu yıl UEFA tarafından düzenlenen şampiyonlar ligi tamamlandı ve kupa sahibini buldu. Avrupa’nın en büyüğü olmak için çıkılan zorlu yolda İngiltere liginde de oldukça başarılı işler çıkaran Liverpool kupayı elde etti. Liverpool 2019 şampiyonlar ligi kazanını kim oldu sorusunu böylece yanıtlamış oldu. Final maçında Tottenham takımını 2-0 yenen Liverpool kupanın sahibi oldu.

Erken Gelen Gol

Oynanan maçta Liverpool golü erken buldu. Henüz ikinci dakikada penaltı kazanan Liverpool Muhammed Salah’ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın diğer golü ise maçın son dakikalarında geldi. 87. dakikada uygun bir pozisyondan golü atan Divock Orig takımını 2-0 öne taşıdı. Bu gollerle beraber Liverpool 2019 sezonunun şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş oldu.

Yorum yapın